Herfst gedachten 2019

Vanmorgen mijmerde ik hoe snel de tijd gaat momenteel. Het voelt echt al volop herfst, bijna zelfs winters aan. Na onze vakantie in Griekenland hadden we nog 3 daagjes heerlijke zomerse temperaturen en daarna belandde we tjoeps…ineens in de herfst.

De zomer staat bij mij altijd in het teken van lekker even aan zee zijn, gewoon na het werk of een maaltijd meenemen naar het bos, maar het kwam er gewoon niet van deze zomer, waardoor de zomer voelt alsof het door mijn handen is geglipt. Gek eigenlijk dat de herinneringen en acties je ankeren in een bepaalde tijdszone. Zomer 2019 lijkt gepropt in 2 weken heerlijk Griekenland en mijn bezoek aan Babetterplace, en natuurlijk ons proefwoon avontuur met RTL4.

Wanneer we onze Natuurlijke Tijd leven hier in Nederland dan zijn er in elk seizoen andere persoonlijke speerpunten en ankerpunten. Zodat we onszelf niet voorbijrennen maar meer en meer bewust kunnen worden in hoeverre we geleefd worden door materie en doelen buiten onszelf en los van onze Aarde Natuur.

Zo keren we ons in het najaar letterlijk wat meer naar binnen. Net zoals de bomen en bladeren hun sappen terugtrekken en sparen voor weer een ‘nieuw begin’ in het volgende voorjaar.

Misschien mogen we voor onszelf in elk seizoen een klein persoonlijk doel stellen door een weekje per seizoen onszelf af te vragen waar we letterlijk en figuurlijk staan. Letterlijk om stil te staan in het moment en bewuste lente, zomer, herfst en winter ankerpunten en ‘ik ben’ momenten te ervaren en zo meer en meer bewust te worden van onszelf, van onze eigen gedachten, ons onderscheidingsvermogen en ons welbevinden.

Misschien is het bewust de 4 jaargetijden ervaren wel een hele goede manier om uit die ratrace van ons dagelijks leven te komen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *