Decembertinten grijs?

De donkere dagen voor de kerst…Welke lading heeft voor jou de decembermaand? Geef aandacht aan het gevoel dat jij wil ervaren!

Ik geniet erg van de sfeer rondom dit jaargetijde; voor mij een periode van inkeer. Misschien meegekregen van huisuit en misschien ook inherent aan mijn liefde en passie voor innerlijke groei en bloei… met de seizoenen meegroeien. Voor anderen staat dit voor somber en grijs stilstaan en overgeleverd zijn aan verplichtingen en de verwachtingen van anderen.

In deze maakbare wereld willen we blijkbaar zelfs de jaargetijden managen. Wanneer het leven snel voortbeweegt, belemmerd door kortere dagen, het weer en de gevoelsmatige verplichtingen die verbonden zijn met de kerstdagen, zijn we geneigd af te haken.

Maar juist in deze 24/7 maatschappij is het mooi eens ‘stil te staan’ en is het juist zo goed om oude natuurwijsheid weer te integreren in ons leven! Terug kunnen vallen op de bewust opgebouwde gezonde vitaliteit van binnen in de vorige seizoenen. Nu stilstaan en je opmaken voor een nieuwe periode. In de winter keer je naar binnen, vertraag je, juist om goed om je heen te kunnen kijken: waar ben ik en waar wil ik heen… En wil ik volgend jaar deze December Blues weer ervaren?

Ik voel juist de opwinding van verwachting in deze periode. Vanuit de rust kijken wat de nieuwe periode allemaal gaat brengen en wat ik zelf allemaal kan creëren… Meer gefocust op mijn wensen en tegelijk vertragen in het hier en nu. Wat wil ik waardevol ervaren in december of ben ik overgeleverd aan wat de maatschappij van mij verwacht  en vooral: hoe kan ik hierin een gezonde balans en bewustzijn brengen. Het cadeau hierin is dat als jij verandert je omgeving meeverandert!

Heb jij eigenlijk een persoonlijk groeiplan voor de volgende seizoenen, een wens of doel en een richting, waar wil jij aandacht aan geven in het nieuwe jaar? Hiermee verrijk je jouw decembermaand met een rustige mindset en het waardevolle gevoel je eigen richting te mogen bepalen voor een frisse start in 2016.

Laat je alvast inspireren door de video van Tony Robbins hieronder:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *